duminică, 25 mai 2014

Real Madrid Campioana Europei

   Real Madrid a reuşit să câştige în urmă cu 16 ore  finala Champions League care a avut loc la Lisabona împotriva rivalei de moarte Atletico Madrid. Real Madrid echipa din nord, o echipă susţinută de regi şi milionari în timp ce Atletico Madrid susţinută de muncitorii din sudul zonei industriale al Madridului.

   Fanii lui Atletico Madrid se pregăteau pentru fiesta după  ce Godin a reuşit să profite de ieşirea greşită din poarta al lui Casillas în minutul 36 şi a punctat pentru 1-0. Prima repriza ia aparţinut lui Atletico însă a doua repriză a decurs la o singură poarta,cea al lui Courtois. Real Madrid a reuşit să egaleze în minutul 90+3 prin Sergio Ramos cu o lovitură de cap precisă fară şanse pentru Courtois. Meciul a intrat în prelungiri iar după 15 minute scorul era 2-1 pentru galactici după reuşita lui  Gareth Bale care a împins mingea în poarta după o acţiune al jucătorului Di Maria. În minutul 118 Marcelo un jucător care l-am remarcat de când a fost bagat în joc, a reuşit să ducă scorul la 3-1 pentru Real Madrid, iar cireaşa de pe tort a fost nimeni altul decât Cristano Ronaldo care a reuşit să transforme un penalty în minutul 120, reuşind  să  marcheze într-un sezon de Champions League 17 goluri. 

   Din cauza accidentări lui Diego Costa şi lipsa lui Arda Turan diferenţa a fost mult prea mare. Diego Costa  a reuşit să prindă  doar 9 minute dar a fost schimbat după nişte dureri foarte mari la picior. Într-adevăr Real Madrid a meritat victoria dar precizez că Atletico a fost doar la câteva minute de trofeu, un trofeu care îl merita doar pentru primele 45 de minute unde au jucat excelent.Diego Simeone a fost un leu pe bancă  agitându-se foarte tare, şi la finalul primelor 90 de minute, acesta ia reproşat arbitrului olandez Bjorn Kuipers că cele 5 minute de prelungire au fost destul de multe. Atletico s-a apărat eroic, însă în fotbal joci până în ultimul minut.

  Italianul Carlo Ancelotti a intrat în istoria Champions League după ce a reuşit performanţa să cucerească acest trofeu de trei ori. În anii 2003, 2007 cu AC Milan şi în 2014 cu Real Madrid. Primul antrenor care a reuşit să cucerească Champions League de trei ori a fost Bob Paisle cu Liverpool între anii 1977,1978,1981.

  Am încheiat un nou sezon de Champions League cu supremaţia lui Real Madrid care va da de Sevilla în Supercupa Europei. Până la Supercupa Europei, vom avea Cupa Mondială din Brazila, unde Spania este favorită la casele de pariuri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu