sâmbătă, 3 mai 2014

Ce se întamplă la Steaua

   Cea mai mare problema pentru Steaua  Bucuresti  în acest moment  sunt jucătorii. După cum ştim Steaua a dezamăgit anul trecut reuşind să acumuleze  doar 3 puncte în grupele Champions League. Se vorbeşte de plecarea lui Ciprian Tătăruşanu  în Italia la Fiorentina. Eu cred că Tătăruşanu este cel mai bun portar din România la ora actuală, şi este foarte greu să'l  înlocuieşti. Am văzut ce portari are Steaua  pentru  înlocuirea lui Tătăruşanu,  aşa că o soluţie bună ar fii Valentin Cojocaru ( născut pe 1 octombrie 1995) un portar tânăr care ar putea fii  vândut în viitor pe o sumă destul de mare.

    Acum de la portari, trecem la atacanţi. Federico Piovaccari atacantul împrumutat de la  Sampdoria la Steaua a fost o decizie destul de proastă făcută de stelişti. Acesta nu este un atacant care să facă diferenţa, chiar şi cu aducerea lui  Claudiu Keseru în iarnă, Steaua Bucureşti nu a strălucit în atac în acest sezon. În ultimele partide  Laurenţiu Reghecampf antrenorul stelei a jucat cu Alexandru Chipciu vârf fals, şi chiar a funcţionat. Am tot respectul pentru Chipciu  încă  de când juca pentru FC Braşov  şi   până  în  prezent, îl consider unul dintre jucătorii care ne pot duce la Euro 2016 şi de ce nu la Mondialul din 2018.  S-a  vorbit în ultimul timp prin presă despre noile ţinte alte stelei mai exact Sergiu Buş ( atacant Coroana Braşov), Valentin Lemnaru (atacant Universitatea Cluj, fost jucător la Dinamo Bucureşti). Îmi exprim încă odată pererea despre Steaua Bucureşti : Ar trebuii să aducă nişte atacanţi de top pentru a nu se face de râs în Europa. Atunci când spun atacanţi de top mă refer la jucători între 1,5 milioane de euro şi de ce nu 4 milioane de euro. Păi frate tu vrei sa ataci Champions League cu nişte atacanţi care nu sunt în stare să dea un gol din acţiune ( gen Piovaccari) ' .Steaua ar trebuii să se învete ca nu tot ce este ieftin este şi bun. De aceea o soluţie care mie îmi place este transferul lui Yazalde care este împrumutat de la Braga la Astra. Pentru 1,6 milioane nu poţi să spui ca este un capăt de ţară mai ales dacă vrei performanţă şi ştii bine ca ai 20 de milioane de euro în cont datorită accederi  în grupele Champions League. 


   Trecem la apărători, aici mă refer în mod special la  Florin Gardoş. Un jucător care este peste Chiricheş, şi  mult mai sigur în apărare. Dacă transferul lui Chiricheş este considerat de către presa engleză un eşec, eu le dau mare dreptate. Tottenham  a cheltuit  aproximativ 8 milioane de euro pentru Chiricheş, şi nu văd de ce nu Gardoş ar valora 10-15 milioane de euro. Sper să aibă noroc şi să prindă un transfer mare  fiind un adevărat talent al fotbalului din România. Iasmin Latovlevici este un jucător care munceşte în teren dar nu are mereu prestaţii bune, dar reuşeşte foarte multe goluri pentru un fundaş de bandă,  şi ce goluri importante. Iasmin Latovlevici l-aş estima la suma de 4-5 milioane de euro.Chiar dacă Steaua Bucureşti este deja campioana României pentru a doua oară consecutiv, nu văd ce şanse ar avea dacă reuşesc să intre din nou în grupele Champions League.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu